Hej ho, ho hej! W najbliższy weekend królować będzie wołowina. Zupa będzie nietypowa, gdyż nigdy w zasadzie jej nie serwujemy. Polejemy Wam rosół na kurze i szpondrze z Hereforda. Planujemy dla Was również dwa rodzaje steków : tomahawk oraz ribeye.
Hej ho, ho hej Ten dostojny kawał szynki, to moi mili Państwo, z mangalicy jest Mangalica to taka w połowie dzika świnia. Nie umie żyć w zamknięciu, dlatego też hasa wolno tu i ówdzie . Jej mięso jest wyjątkowo szlachetne, a tłuszcz bogaty w kwasy omega 3 i przeciwutleniacze. Jeżeli macie chęć spróbować tego dobrodziejstwa, […]
Hej ho, ho hej Jeny, jeny, jeny … ileż ja mam Wam dzisiaj do przekazania. Także tak! Uprzejmie donoszę, iż nduja i kiełbasa kresowa dojrzały . Obie są zrobione ze świnki zlotnickiej, która jest cudowna w każdym swoim fragmencie . W telegraficznym skrócie o wyżej rzeczonych. Nduja to kiełbasa kalabryjska (czyli że z południa Włoch […]